Belföld

Pősze Lajos szerint alkotmányozási kényszer volt

A volt jobbikos politikus volt az egyetlen nem kormánypárti képviselő, aki igennel voksolt az alkotmányra.

Az elmúlt 21 év nemzetközi változásai, Magyarország uniós csatlakozása, a világgazdasági válság, a környezetvédelem előtérbe kerülése és az alkotmányozási kényszer miatt szavazott igennel Magyarország új alaptörvényére a független Pősze Lajos. A képviselő szerint a kormánypárti tervezetben sok támogatható konkrétum szerepelt.

A volt jobbikos politikus, aki az egyetlen olyan nem kormánypárti képviselő, aki igennel voksolt az alkotmányra, kedden az MTI-nek nyilatkozva a konkrét támogatható pontok között említette az államadósság mértékének alkotmányos szabályozását, az ön- és a tulajdonvédelem alaptörvényben való rögzítését, a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés lehetőségét, valamint a természeti kincsek védelmének és az egészséges élethez való jog erősödését is.

Pősze Lajos hozzátette: bár a kormánypártok nem támogatták az általa benyújtott két módosító indítványt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) beszámoltatási jogának erősítésével és a föld- és vízvagyon védelmének erősítésével kapcsolatban, de “ez még nem azt jelenti, hogy akkor dafke sem fogom megszavazni az egész alkotmányt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik