Belföld

Nálunk is kitört a Trónok harca – hétfő esténként a magyar HBO-n!

2011 egyik legjobban várt sorozata, a Trónok harca fantasy megérkezett a magyar HBO-ra. Az epizódok hétfő esténként kerülnek képernyőre!

Nálunk is kitört a Trónok harca – hétfő esténként a magyar HBO-n! 1

Amerikai bemutatójának másnapján, a világpremier részeként érkezett hazánkba az év egyik legjobban várt sorozata, a Trónok harca fantasy. Az első évad epizódjait hétfő esténként követhetik nyomon a történelem és fantázia izgalmas elegyét kedvelő nézők.

A fantasy-dráma műfaját újraértelmező széria George R. R. Martin „A tűz és jég dala” című bestseller fantasyregény-sorozatán alapul, a főszerepben pedig Sean Bean (Lord Eddard „Ned” Stark) látható. Az HBO ötlete, hogy sorozattá adaptálja a könyvet, a legjobb megoldás az egész estés mozifilm keretein messze túlmutató, nagy ívű mese életre keltésére. A Trónok harca tíz egyórás epizódból álló első évada két rutinos író, David Benioff és D. B. Weiss vezető producerek irányításával készült el.

Az HBO stílusában megelevenedő képzelt világban a nyár évtizedekig tart, a tél pedig akár egy emberöltőn át is elnyúlhat, de most baljós felhők gyülekeznek… A Trónok harca szereplői királyok és királynők, lovagok és hitehagyott renegátok, árulók és nemesemberek, akik egytől egyig a hatalomért, vagyis a Vastrónért küzdenek. A ravasz dél, a vad kelet, a fagyos észak és a birodalmat a sötétségtől megvédő, ősi Fal határolta területen két nagyhatalmú család vív halálos macska-egér harcot Westeros Hét Királyságának irányításáért. Árulás, ármány, cselszövés és természetfeletti erők dúlják fel a Királyságokat, a Vastrónért folytatott véres küzdelem pedig addig nem tapasztalt, hosszan ható következményekkel jár.

„A fantasy egy színesebb és izgalmasabb vetülete a történelemnek” – magyarázza a regényíró, aki bizonyos történelmi eseményekből – például a Rózsák háborújából, illetve a középkori keresztes hadjáratokból is merített. Ennél is tovább fokozza a fantázia-történet átélhetőségét a viszonylag kevés varázslat, a mesterien kidolgozott lélektan, és legfőképp az árnyalt, nem teljesen fekete-fehér karakterek, akik folyamatosan változni fognak, amint a cselekmény előrehalad.

Nálunk is kitört a Trónok harca – hétfő esténként a magyar HBO-n! 2Körülöttük az epizódok látványának alapjául a középkori Európa szolgál, amelyet olyan hatások tesznek felejthetetlenné, mint a japán és sumér elemek, régi korok festményei vagy éppen a modern kortárs divat trendjei. Ugyancsak ismerős szótöredékek csenghetnek majd ki a dothraki nomád harcos nép sosemvolt nyelvéből, melyet különleges pályázat eredményeként fejlesztettek ki a filmsorozat számára. Az élmény kedvéért ezért először eredeti nyelven, magyar felirattal kerülnek adásba az epizódok, majd várhatóan május folyamán lesznek szinkronizáltan is elérhetők az HBO csatornáin. Hash yer ray nesi?

További információk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik