Belföld

Megszólalt a kirúgott főkapitány

A menesztett Ármós Sándor azt mondta: a miniszternek joga van, hogy bármelyik rendőri vezetőt indoklás nélkül felmentse.

Ármós Sándor felmentett Pest megyei főkapitány a rendőrség állományában marad, menesztésének pontos okát nem ismeri, találgatásokba pedig – mint az MTI-nek kedden elmondta – nem kíván bocsátkozni. Az egykori rendőrfőkapitány azt mondta: a belügyminiszternek joga van ahhoz, hogy bármelyik rendőri vezetőt indoklás nélkül felmentse, ahogy most is történt.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy felmentése összefüggésben van-e a nemrégiben általa kiadott, a megyei rendőrség állítólagos nehéz gazdasági helyzete miatt megszorító intézkedéseket tartalmazó, majd az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) belső vizsgálatát követően visszavont körlevéllel, Ármós Sándor nem kívánt válaszolni.

Megismételte: a pontos okot nem ismeri, az indoklás nélkül hozzá eljuttatott döntést tudomásul veszi. Továbbra is a rendőrség állományában marad – mondta a volt főkapitány -, de hogy milyen beosztásban, arról még nem kapott tájékoztatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik