Belföld

A koronatanú beszél ma a romagyilkosságokról

F.-né Ny. Éva kihallgatási jegyzőkönyvében az áll: a vádlottak életveszélyesen megfenyegették, hogy ne árulja el őket.

Tanúmeghallgatással folytatódik ma a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indított büntetőper tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. Elsőként a büntetőügy koronatanújának számító F.-né Ny. Évát hallgatja meg a bíró.

Az ügyészség négy férfit vádol aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, csoportosan elkövetett fegyveres rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel.

F.-né Ny. Éva munkáltatója volt a támadássorozattal vádolt férfiaknak a Debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen, ahol 2009. augusztus 21-én, a kislétai gyilkosság után 19 nappal elfogták őket. Akkor a feltételezett elkövetőkkel együtt őt is előállították a rendőrök, de a bűncselekménysorozat felderítésében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda szabadon engedte.

A vádirat szerint az első-, a másod- és a negyedrendű vádlott gépkocsija a 2009. április 22-i tiszalöki gyilkosság után a Keleti-főcsatorna melletti földúton a sárban elakadt, ezért megkérték F.-né Ny. Évát, aki korábban szerelmi kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, hogy mentse ki őket. A nő az autóján visszavitte K. Árpád első- és K. István másodrendű vádlottakat Debrecenbe a Perényi 1-be, ahol a két férfi elrejtette a támadáskor használt fegyvereket. Ezután visszatértek az elakadt autóhoz, majd helybéliektől segítséget kérve egy traktorral kihúzták és lemosatták a járművet.

F.-né Ny. Éva korábban a sajtónak adott nyilatkozataiban azt mondta, nem volt tudomása arról, hogy munkatársainak közük lenne a bűncselekmény-sorozathoz, és arról sem, hogy a Perényi 1-ben rejtegetik a fegyvereket. Kihallgatási jegyzőkönyvében viszont már az áll, hogy K. Árpád és társai többször életveszélyesen megfenyegették és folyamatosan rettegésben tartották, nehogy elárulja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik