Belföld

A gazdagokat adóztatná júliustól az MSZP

Ötmillió forint jövedelem felett 32 százalékos adót írna elő az ellenzéki párt a "társadalmi igazságosság érdekében".

Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány a költségvetés konszolidálása és a társadalmi igazságosság érdekében terjesszen elő új, július 1-jén életbe lépő adótörvényt.

Szekeres Imre gazdaságpolitikai kabinetvezető kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a büdzsé megbukott, a kormány által eltervezett bevételek nem folynak be, így három hónap alatt az egész évre tervezett hiány teljesült.

A szocialisták ezért olyan új adórendszerre tesznek javaslatot, amely fél év alatt 375 milliárd forint többletbevételhez juttatná a költségvetést, ugyanakkor az igazságos közteherviselést is szolgálná – folytatta.

Ötmillió forint jövedelem felett 32 százalékos személyi jövedelemadót írnának elő, és visszaállítanák az idén 20 százalékkal csökkentett munkavállalói kedvezményt. “Így a havonta bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet keresők nem járnának rosszul, és Rogán Antalnak sem kellene Rambót játszania” – mondta Szekeres Imre.

Az MSZP emellett a tavalyi szinten tartaná a tőkejövedelmek adóját, a társasági adó csökkentése helyett pedig a társadalombiztosítási járulékot mérsékelné 3 százalékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik