Belföld

Vesztett a Fidesz-KDNP Győrben

A Pro Urbe Győr Egyesület képviselőjelöltje, Bárány István győzött a 4. számú győri választókörzetben vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson.

26,76 százalékos részvétel mellett Bárány István a voksok 60,16 százalékát, míg fő ellenfele, Pergel Elza, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 36,83 százalékát kapta. A választás érdekessége, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjét Borkai Zsolt fideszes polgármester lakókörzetében győzték le. A független jelöltként indult Ottlakán Beatrix a szavazatok 3 százalékát szerezte meg. A Független Hírügynökségnek a győztes képviselőjelölt elmondta: a pozitív kampány eredményre vezetett a lejárató hadjárattal szemben.

A győri 4. számú választókörzetben azért tartottak időközi választást, mert a a tavaly októberben megválasztott Ottófi Rudolf (Fidesz-KDNP), aki Győr alpolgármestere is volt, februárban elhunyt. 2010 októberében Ottófi a szavazatok több mint 60 százalékával lett képviselő, a mostani győztes Bárány István akkor kevesebb mint 23 százalékot kapott. A tegnapi választástól eltérően ősszel az MSZP és a Jobbik is állított jelöltet, ők akkor 9, illetve 7 százaléknyi voksot kaptak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik