Belföld

Tűzoltórazzia a Parlamentben – a képviselőket is vizsgáztatják

Hétfőn délelőtt 11 órakor kezdődik a munkavédelmi ellenőrzés, a kupolától a pincéig átvizsgálják az épületet.

A képviselőket is vizsgáztatják a tűzoltók, egyebek közt arra lesznek kíváncsiak, tudják-e, hogy egy esetleges tűz esetén merre kell elhagyni az épületet. Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: a Parlamentben hétfőn délelőtt 11 órakor kezdődik a munkavédelmi ellenőrzés, a kupolától a pincéig átvizsgálják az épületet.

Ellenőrzik a tűzoltók ruházatát, általános munkakörülményeit, a szállásukat és ellátásukat, például, hogy megfelelő körülmények között tudnak-e étkezni. Az elnök hozzátette: az ellenőrök arra is kíváncsiak, hogy minden honatya részt vett-e a tűzvédelmi oktatásban és tudja-e például, hogy egy esetleges tűz esetén merre kell elhagynia az épületet, magyarán tisztában van-e a menekülési útvonalakkal.

Mint arról a Független Hírügynökség elsőként beszámolt, munkavédelmi ellenőrzést tart a Parlament épületében hétfő délelőtt a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996-os törvényre hivatkozva szervezik a vizsgálatot, amely elsősorban az Országházban működő tűzoltóság dolgozóinak szolgálati és munkakörülményeire terjed ki.

A vonatkozó jogszabály szerint a szakszervezet jogosult a szolgálati és munkakörülményekre vonatkozó szabályok megtartását hivatali munkaidőben, illetve indokolt esetben szolgálatteljesítési időben ellenőrizni, valamint tájékoztatást kérhet ezek végrehajtásáról. Az ellenőrzés a szolgálati feladatok ellátását nem veszélyeztetheti, illetve nem akadályozhatja – derül ki a jogszabályból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik