Belföld

Pestről elküldött cég üzemeltetheti az orfűi aquaparkot

A tulajdonos megyei önkormányzat 20 millió forintig átvállalja a veszteséget.

Az Index.hu cikke szerint a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) 2011. március 7-ével rendkívüli felmondással megszüntette a korábbi vezetés által az Opero Kft.-vel kötött, a fürdők takarítási, karbantartási és üzemeltetési szolgáltatásainak ellátására kötött műszaki üzemeltetési szerződést.

A Baranyában az Orfűi Aquapark üzemeltetését 5 évre elnyerő Fürdőpark Beruházó és Rendezvényszervező Kft.. ugyanannak a Tempero Zrt.-nek a leánycége, mint az Opero.

A szerződés megkötését megelőző pályázatban is voltak furcsaságok. Ezek egy részét helyrehozták, például a havonta átlagosan egymilliós bérleti díj oly módon változott, hogy évente 12 milliót mindenképpen ki kell fizetnie az üzemeltetőnek. Ezzel kikerült a szerződésből az a kitétel, amely alapján akár évekig ingyen használhatta volna a nyertes az aquaparkot.

A bérlő azonban így sem jár rosszul. A megyei önkormányzat ugyanis hozzávetőleg 20 millió forintig átvállalja az aquapark üzemeltetéséből fakadó veszteséget. Azaz, leszámítva a 12 milliós bérleti díjat, 8 millió forintjába bizton kerül a megyei önkormányzatnak az üzemeltetés, mert az első időszakban naivitás lenne profitot hozó működésre számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik