Belföld

Az LMP szerint paródia volt Lázár szemrehányása

A párt szerint "komikus", hogy a Fidesz minden képviselőt esküszegőnek tart, aki nem ért egyet az alkotmányozással.

Mile Lajos szerint “egész egyszerűen paródia”, hogy Lázár János az elmúlt húsz esztendő visszaélései és a kialakult korrupció miatt éppen az átláthatóságot és társadalmi részvételt szorgalmazó LMP-nek tesz szemrehányást.

A fideszes frakcióvezető hétfői, napirend előtti felszólalásában elhangzott szavaira az MTI-nek reagáló politikus “komikusnak” nevezte, hogy a Fidesz minden képviselőt esküszegőnek nevez, aki nem ért egyet az alkotmányozással.

Lázár sajnálatának adott hangot, hogy az LMP az alkotmányozásban nem vett részt, és ugyanazt a politikát folytatta, mint a szocialisták. Ez utóbbin nem kell csodálkozni, hiszen abban érdekeltek, hogy ne változzon semmi ebben az országban – jegyezte meg. Önök, akik azzal a programmal jöttek, hogy változzon meg az ország, a saját választóikat csapták be – fordult Schiffer Andráshoz, és azt mondta: az elmúlt húsz év “szétrohadt, korrupt és tolvajlásra épülő rendszerét mentegetik a parlament keretei között, és nem akarnak valódi változást”.

A felszólalást Mile Lajos úgy értékelte, hogy a kormánypárti politikus “szigorú tekintetet vetett ránk” és “egy tömbházbizalmiba oltott csúcspárttitkár vehemenciájával esett nekünk az alkotmányozás kapcsán”. A képviselő azt mondta, hogy habár Lázár János “idegesnek tűnik” az LMP szavazói miatt, de velük nincs dolga, mert velük az LMP foglalkozik. Hozzátette, ha a frakcióvezető a saját választói miatt aggódik, “akkor megértem, hogy feszült”.

Mile Lajos szerint Lázár János “szereptévesztésben van”, mert beosztásánál fogva nem az LMP-vel, hanem a Fidesz képviselőcsoportjával kellene foglalkoznia. A politikus sportszerűtlennek nevezte, hogy a napirend előtti felszólalásában a frakcióvezető csak az LMP-ről, illetve a Jobbikról beszélt, miközben a házszabály nem teszi lehetővé, hogy az érintettek erre reagáljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik