Belföld

2013 végére mindent elintézhetünk a kormányablakokban?

Eddig a legnagyobb forgalmú ügyintézést lebonyolító hivatalokat "csatornázták be" a kormányhivatalokba.

Eddig 14, regionális kirendeltséggel működő szakigazgatási hivatal integrálódott a kormányhivatalokba, a rendszerhez 2013 végéig mind a 33 szerv csatlakozik, létrehozva a valódi egyablakos ügyintézést – mondta Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

A területi közigazgatásért és választásokért felelős politikus kifejtette: az idén január 1-jével a legnagyobb forgalmú ügyintézést lebonyolító hivatalokat “csatornázták be” a kormányhivatalokba. “2013 végéig rendet teszünk a túlburjánzó szervezetek között” – közölte az államtitkár.

Szabó Erika elmondta: az a cél, hogy az összes hatósági ügyet a kormányablakoknál lehessen intézni, “ne kelljen az embereknek minden hivatal helyét és nyitva tartását fejben tartaniuk.” A területi közigazgatás szintjén ez történelmi átalakítást fog jelenteni – fűzte hozzá.

A jegyzők leterheltek, hiszen olyan feladatokat is rájuk testált az állam az elmúlt években, amelyek nem önkormányzati hatáskörbe tartoznak. Miután ezt szabályozták, várhatóan 2013 végére, a járási székhelyeken is nyílnak kormányablakok – mondta az államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik