Belföld

Gyöngyöspata: “gárdistákat” gyanúsítanak a támadással

Gyöngyöspatán kővel bezúzták egy családi ház ablakát szombat éjszaka, a rendőrség az ügyben garázdaság miatt indított eljárást.

Az eljárást a gyöngyösi rendőrkapitányság folytatja le – közölte Fodorné Parrák Nóra.

A Roma Sajtóközpont (RS) közlése szerint a helybeli cigányok “gárdistákat” gyanúsítanak a támadással. Az RS az MTI-hez eljuttatott beszámolójában – szemtanúkra hivatkozva – azt állította, hogy szombat délelőtt a “Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület”, a “Véderő” és a “Betyársereg” egyenruháját viselő csoportok érkeztek a településre.

Ennek kapcsán a rendőrség sajtóügyeletes az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Gyöngyöspata Kecskekő településrészén szombat este hangos szóváltás alakult ki egy 15-20 tagú baráti társaság és a helyiek között. A helyszínre érkező rendőrök több személyt igazoltattak, ám sem szabálysértés, sem bűncselekmény miatt nem indítottak eljárást – mondta Fodorné Parrák Nóra.

A Roma Sajtóközpont arról számolt be, hogy vasárnapra virradóra fekete egyenruhások zaklatták a gyöngyöspatai cigánytelep lakóit. Az RS szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy szombat délelőtt ötven-hatvan fekete egyenruhás érkezett gépkocsikkal a településre, majd egy magánterületen gyülekeztek.

A helyiek szerint a “gárdisták” a cigánytelep több pontján fenyegetően léptek fel, bekiabáltak az udvarokra. Éjjel fél tizenkettőkor pedig ismeretlenek kővel bezúzták az egyik ház ablakát, szerencsére senki nem sérült meg – közölte a Roma Sajtóközpont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik