Belföld

A Jobbik ismét nekiment a rendőrségnek

A párt képviselői közben egymást cáfolják a hajdúhadházi járőrözés kapcsán.

Öt jobbikos parlamenti képviselő büntetőfeljelentést tesz az ellen a rendőrparancsnok ellen, akinek a vezetésével pénteken Hajdúhadházon garázdaság miatt előállítottak, majd őrizetbe vettek öt embert – közölte Gyüre Csaba országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke.

A politikus a hajdúhadházi rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a rendőrök három civilt és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két tagját vették őrizetbe, akik aláírást gyűjtöttek Hajdúhadházon, azt tudakolva a helybeliektől: támogatják-e, hogy az egyesület tagjai folytassák járőröző tevékenységüket a településen. Mint mondta, az az öt képviselő tesz feljelentést, akik szemtanúi voltak a rendőri intézkedésnek.

Az sajtó érdeklődésére, miszerint az egyesület polgárőrei járőröznek-e tovább Hajdúhadházon, ellentmondó válaszok születtek: Gyüre Csaba szerint szombaton és vasárnap nem járőröznek, míg Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, az akció főszervezője délután azt mondta, “természetesen, az eredeti terveknek megfelelően”.

Helyszínen tudósítók szombaton kora este egyetlen járőröző polgárőrt sem látott a városban. Ugyanakkor egymást érték a járőröző rendőrök, akik gépkocsikkal és gyalogosan is láthatóan nagy számban vannak jelen a településen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik