Belföld

Tüntetni fog a Jobbik Hajdúhadházán

A párt országgyűlési képviselője szerint Pintér Sándor alkalmatlan a belügyminiszteri posztra.

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő pénteki hajdúhadházi sajtótájékoztatóján közölte: az önkormányzattól írásos területfoglalási engedélyük van a vasárnapra meghirdetett demonstrációra. Elmondta, a nagygyűlésnek mások mellett Vona Gábor, a Jobbik elnöke lesz a szónoka.

A képviselő ugyanakkor elismerte, hogy a polgármesteri hivatal vendégházából ki kellett költözniük, ugyanis a korábban két hétre szóló bérleti engedélyt a város visszavonta. Rubi Gergely emellett a sajtótájékoztatón felszólította Pintér Sándort, hogy nevezze meg azokat a jogszabályokat, amelyeket szerinte megsértett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Hozzátette: amennyiben megnevezik az állítólagos szabálytalanságokat, azonnali hatállyal intézkednek azok megszüntetéséről.

A jobbikos politikus szerint a polgárőrök sorozatos igazoltatásával a rendőrség többszörös törvénysértést követ el. Amennyiben a belügyminiszter utasítására beavatkoznak a törvényesen létrehozott és működő polgárőr egyesület bármilyen tevékenységébe, a tárcavezető túllépi hatáskörét ezért “hivatalára alkalmatlan” – fogalmazott.

Rubi Gergely kétezer helyi lakos aláírásával gyűjtőívet is bemutatott a sajtótájékoztatón, amelyben a helybeliek kívánatosnak tartják polgárőrök jelenlétét.

A sajtótájékoztatón ugyancsak jelen lévő Bernáth Bálint, a Hajdú-Bihar megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese azt üzente Vona Gábornak és Rubi Gergelynek: ne járőrözni, hanem tárgyalni menjenek, és munkát ne a gárdát hozza magával a Jobbik.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tovább járőröznek a város utcáin. Látható a rendőri jelenlét is a településen. Arra a kérdésre, miként intézkedik a rendőrség a belügyminiszter által is jelzett szabálysértések kapcsán, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság az MTI-nek nem válaszolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik