Belföld

MSZP: Szilvásy ügye egy politikai affér része

A szocialisták bíznak abban, hogy az ügyészség semmilyen politikai befolyásnak nem hajlandó alávetni magát.

Skoda Gabriella korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy egy volt minisztert hamis tanúzás miatt hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A Magyar Televízió (MTV) Híradójának információja szerint: a Gyurcsány-kormány titokminisztere, Szilvásy György a gyanú szerint 2010. július 27-én, a Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ellen folyó nyomozás során tett valótlan tartalmú tanúvallomást. Szilvásy – a Híradó beszámolója szerint – az ügyészségi nyomozók kérdésére, akkor azt mondta, kifizette azt a 30 különleges gesztenyefa csemetét, amelyet Benedek Fülöp szerzett neki. Az ügyészség szerint viszont Szilvásy György azóta sem fizette ki a facsemetéket.

Török Zsolt az MSZP szóvivője erre reagálva azt mondta, az MSZP, Szilvásy György és még az ügyvéd is furcsállotta azt, hogy egy folyamatban lévő ügyben tett vallomás kapcsán indítanak egy újabb, különálló ügyet.

Furcsának találják továbbá azt is, hogy “politikai szereplők egy része ellen eljárást indít az ügyészség, míg másik része ellen nem” – mondta a szóvivő. Konkrét példaként kiemelte, hogy az UD Zrt. ügyben Horváth József, a cég egyik vezetője keddi bírósági tárgyaláson kijelentette, hogy ő ugyan nem járult hozzá ahhoz, hogy fideszes politikusok nyilvánosságra hozzák azt a hangfelvételt, amelyen ő is szerepel, ennek ellenére nyilvánosságra hozták. Ez bűncselekmény, de az ügyészség ez ügyben nem indított eljárást – mondta Török Zsolt, aki szerint a vádiratban épp az ellenkezője szerepel, azt írják: a hangfelvételeken szereplők a fideszes politikusok számára hozzájárultak a nyilvánosságra hozatalhoz.

Az MSZP szóvivője érdekesnek nevezte, hogy harminc facsemete ügyében eljárást indítanak, “miközben az akár több millió forintot törvénytelenül felvevő fideszes országgyűlési képviselők, akik a kettős költségtérítési botrányba keveredtek, ellenük nem akar eljárás indítani az ügyészség”. Török Zsolt ugyanakkor hangsúlyozta: bíznak benne, hogy az igazságszolgáltatás különböző szervei és az ehhez kapcsolódó szervek, így az ügyészség is pártatlanul végzi munkáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik