Belföld

Még nem tárgyalt a Fidesz a szabad vasárnapról

A párt ezzel cáfolta a hírt, miszerint egyáltalán nem támogatja a kereszténydemokrata javaslatot.

A Fidesz-frakció még nem tárgyalta a KDNP-nek a szabad vasárnapról szóló kezdeményezését, ezért a Magyar Hírlap tévesen tájékoztatott arról, hogy a Fidesz nem támogatja a kereszténydemokrata javaslatot –- közölte a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának sajtóosztálya az MTI-vel.

A Magyar Hírlap pénteki számában azt írta: a Fidesz azért utasítja el a javaslatot, mert a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült háttértanulmány szerint a szabad vasárnap bevezetése munkahelyek tízezreit veszélyeztetné.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek erre úgy reagált: “az egyik politikai napilap tévesen tájékoztat arról, miszerint a Fidesz nem támogatja a KDNP szabad vasárnapra vonatkozó javaslatát. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ugyanis még nem tárgyalta az indítványt, amellyel kapcsolatban az álláspontját csak a kormányzat által készített háttértanulmányok megismerése után alakítja ki”. Hozzátették, ilyen hatástanulmányt még nem ismernek.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője múlt szombaton jelentette be, hogy még a nyári szünet előtt szavazhat a parlament a kereszténydemokraták szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatáról. A KDNP javaslata szerint a vasárnap munkaszüneti nap lenne, ugyanakkor évente 12 alkalommal lehetővé tennék, hogy kinyissanak az üzletek.

Nagy Anna kormányszóvivő másnap azt közölte: még hatástanulmányokra van szükség ahhoz, hogy a kabinet dönthessen a kiskereskedelem vasárnapi nyitva tartása ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik