Belföld

Koporsóba öntöttek narancsot a tűzoltók

A rendvédelmi dolgozók szerzett jogainak tervezett csorbítása ellen tüntetnek.

Hajlandóak tárgyalni a kormánnyal a tűzoltók, ha a kormány nyitott erre – mondta Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a Kossuth téren zajló demonstráción.

A szakszervezeti vezető a sajtószabadságról is említést tett, megjegyezve, hogy a demonstráción nincs ott a nagy médiumok közül senki. Árok Kornél megköszönte az Alkotmány utcába vezényelt rendőröknek, hogy “vigyáznak rájuk”, “nehogy valamilyen atrocitás érje” a demonstrálókat.

A Kossuth téren demonstráló tűzoltók közé egy fekete koporsót hoztak délután két óra után. Négy tűzoltó vette a vállára, és a demonstrálóktól kísérve elindultak a Kossuth térről.

A tűzoltók a Nádor utcában lévő egyik élelmiszerbolthoz mentek, és több kiló narancsot vásároltak. A tűzoltók ezután a földre tették a koporsót, és beleöntötték a narancsot azzal, hogy “kicsi, savanyú, de a mienk.”

A tűzoltók menete az Akadémia utcán visszafordult a Kossuth tér felé, a járdán. A rendőrök közben kamerás kocsikkal jelentek meg, és felvételeket készítenek a demonstrálókról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik