Belföld

Feltörték a pécsi busztársaság honlapját

A menetrend részben a "Munkanapokon" szót éjszaka egy hacker "Hacked By Ro3r" feliratra cserélte ki.

Hackertámadás érte a Pécsi Közlekedési Zrt. honlapját csütörtökről péntekre virradóra. A behatoló munkája nyomán a weblapon a “Menetrendek” résznél a “Munkanapokon” szó helyett a Hacked by Ro3r szerepelt.

Aki reggel a Pécsi Közlekedési Zrt. honlapján a menetrendeket böngészte, észrevehetette, hogy némi változás van a honlapon. A menetrend részben a “Munkanapokon” szót éjszaka egy hacker Hacked By Ro3r feliratra cserélte ki.

A PK Zrt. ügyfélszolgálata a Pécsi STOP kérdésére elmondta, hogy a hacker nem változtatott a menetrend érdemi részén, azaz a járatok időpontjai és az állomások továbbra is helyesen szerepeltek az oldalon. Az ügyfélszolgálat már megtette az oldal helyreállításához szükséges lépéseket.

A keresőbe a Hacked by Ro3r-t beütve rengeteg, főként külföldi találatot lehet kapni, de a hacker, vagy vírus kézjegye díszeleg többek között a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség honlapján is.

A Pécsi STOP informatikai forrása szerint a PK Zrt. oldalán, valamint a többi, említett oldalon tapasztalható támadás egyfajta jelzés, mellyel a hacker minden bizonnyal nem megbénítani akarta az oldalt, csak úgymond “tag-gelni”, megjelölni, felhívni a figyelmet a weblap feltörhetőségére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik