Belföld

“Szellemjárás Schmitt Pálnál” bárhol lehet, csak Schmitt Pálnál nem

A rendőrség az utolsó pillanatban lefújta az államfő hivatala elé tervezett akciót.

Nem engedte meg a rendőrség, hogy a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom az alkotmányozás ellen tiltakozó szellemjárást rendezzen a Sándor-palota előtt. A rendőrség a demonstrációt egy héttel korábban tudomásul vette.

A mára meghirdetett akció előtt néhány órával azonban közölték, egy külföldi delegáció látogatása miatt a területet lezárják és a rendezvényt mégsem lehet megtartani az eredetileg tervezett helyen és időben. A külföldi delegáció nem váratlan fejlemény, a szervezők a korábbi egyeztetésen éppen a küldöttség mozgásához igazították a tüntetés menetét. Akkor a rendőrség nem találta összeegyeztethetetlennek a két eseményt.

A rendőrség a helyszín és az időpont jelentős módosítását ajánlotta a szervezőknek. A szervezők a rendőrség javaslatát, hogy a „Szellemjárást Schmitt Pálnál” rendezvényt tartsák meg bárhol, csak ne Schmitt Pálnál, visszautasították.

A 4K! rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy az új alkotmány elleni demonstrációt a rendezvény napján fújják le, ez a szervezők szerint még a rendőrség jóhiszemű eljárása esetén is elfogadhatatlan. Ma egyébként az államfő Bosznia-Hercegovina soros elnökét várja a Sándor-palotába – tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik