Belföld

Schmitt Pál részt vesz a monacói herceg esküvőjén

Az év egyik legnagyobb eseményének számító brit királyi ünneplésre: Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére azonban nem hívták meg.

Részt vesz az államfő a monacói herceg július 2-i esküvőjén – tudatta az MTI-vel a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője csütörtökön. Kiss Norbert közölte: Schmitt Pál elfogadta a meghívást II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock esküvőjére. “A több évtizedes barátság a sport világából táplálkozik, hiszen mindkét állam vezetője aktív szereplője a nemzetközi sportéletnek, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak” – tudatta a hivatalvezető.

Csütörtök délelőtt az is kiderült, hogy a magyar köztársasági elnök nem kapott meghívót az év egyik legnagyobb eseményének számító brit királyi ünneplésre: Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére. Az elnöki hivatal szerint Schmitt Pál egyébként sem érne rá a nagy napon, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által összehívott környezetvédelmi konferencián fog elnökölni a katari Dohában. Schmitt Pálnak a Köztársági Elnöki Hivatal internetes oldalának tanúsága szerint azonban nincs hivatalos programja április 29-én.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik