Belföld

Kihallgatták Bajnait a moszkvai ingatlanügyben

Titkársága szerint a volt miniszterelnök tanúként készségesen válaszolt minden kérdésre.

Bajnai Gordon volt kormányfőt is meghallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai magyar kirendeltség eladásával kapcsolatban – közölte a volt miniszterelnök titkársága csütörtökön az MTI-vel.

A volt miniszterelnök tanúként készségesen válaszolt minden kérdésre – olvasható a közleményben. A főügyészség azért kérte fel Bajnai Gordont, mert 2008-ban gazdasági és fejlesztési miniszterként részt vett egy dobogókői kormányülésen, ahol tájékoztatás hangzott el a képviselettel kapcsolatban.

Emlékeztettek, hogy 2009-ben Bajnai Gordon miniszterelnökként Balázs Péter volt külügyminiszteren keresztül indított vizsgálatot az épület eladása ügyében. A vizsgálati anyag a részét képezte a kormányváltáskor készített átadás-átvételi dokumentumcsomagnak, azt megkapta az Állami Számvevőszék is.

A HírTV információi szerint Hiller István volt oktatási és Szekeres Imre akkori honvédelmi minisztert is meghallgatták. Hiller István a Hír TV-nek azt mondta: nem emlékszik az előterjesztőre, és csak az egyéb témák között volt szó 2008-ban a dobogókői kormányülésen a moszkvai magyar kirendeltség eladásáról.

Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter azt mondta: nem volt végig jelen a Gyurcsány-kormány 2008 júniusi ülésén, csak az arról készült emlékeztetőt kapta meg. Hozzátette: az áron aluli értékesítésről nem volt tudomása, a meghallgatásra is védő nélkül érkezett, mert mint fogalmazott, nincs szüksége védelemre.

A HírTV honlapja emlékeztetett: a szocialista kabinet ezen az ülésen vette tudomásul a moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladását, és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint ekkor hatalmazták fel Veres János pénzügyminisztert és Göncz Kinga külügyminisztert az ügylet utólagos “lepapírozására”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik