Belföld

Csökken a Fidesz népszerűsége

Az áprilisi Medián-felmérés a közhangulat jelentős változásait jelzi.

A Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben újabb 5 százalékponttal csökkent, így a februári fordulat már egyértelmű tendenciának tekinthető – derül ki április elején készített felmérésből. Ez együtt jár a lakosság további elbizonytalanodásával, hiszen újabb rekordot, 40 százalékot ért el a pártot nem választók tömege, és mélyponton van, 45-ről 42 százalékra csökkent azok aránya, akik, ha most lennének választások, állításuk szerint biztosan elmennének szavazni.

A visszaesés különösen jelentős a Fidesz szimpatizánsainál, ez magyarázza, hogy a kormánypárt támogatottsága a választani tudó biztos szavazók körében látványosan apadt, miközben a Fidesz vesztesége nagyjából egyenlő mértékben hoz többletszavazatokat az ellenzéki pártoknak: az MSZP és a Jobbik nyeresége 3-3, az LMP-é 2 százalék.

Mindezzel párhuzamosan romlott a legtöbb kormánypárti politikus – különösen a miniszterelnök és a köztársasági elnök – megítélése, valamint a kormány teljesítményével való elégedettség is. Ráadásul azok aránya, akik szerint az országban rossz irányban mennek a dolgok, a választások óta egyszer sem volt olyan magas, mint most (61 százalék).

AJÁNLOTT LINK:

Csökkenő Fidesz-népszerűség (Medián.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik