Belföld

Nefelejcs utcai robbanás: közmű nélkül maradtak a lakók

A dúcolás ugyan elkészült a Nefelejcs utcai házban, mostanra azonban kiderült, az épületben nincs villany, gáz és víz sem, így a lakók nem költözhetnek vissza lakásaikba.

Hétfőn még úgy volt, hogy a hét második felében visszaköltözhetnek a lakók a megsérült Nefelejcs utcai lakásokba, szerdán azonban kiderült, hogy a közműveket kikötötték a detonáció után, így villany, víz és gáz sincs a házban. A szolgáltatók szakemberei várhatóan még szerdán megvizsgálják, mi az, amit esetleg javítani vagy cserélni kell ahhoz, hogy a közműveket vissza lehessen kötni – mondta a Független Hírügynökségnek Vető Marietta a VII. kerületi önkormányzat szóvivője. Szerdán a panzióban elszállásolt 18 embernek ki kell költözni, mert a szobákba csütörtökön egy másik csoport költözik. Ez nem most derült ki, a panziót már korábban lefoglalták holnaptól. Akiknek nincs hová menniük, azoknak a polgári védelem biztosít lakhatást a befogadó szálláson – tette hozzá a szóvivő.

Balogh Zoltán polgári védelmi főhadnagy a Független Hírügynökségnek azt mondta: délután beszélnek a panzióban lakókkal, akkor derül ki, pontosan hányan igénylik az elhelyezést. A felajánlott szállás a X. kerületben van, itt 12 embert lakhat, ha többen is segítségre szorulnak, azokat is el fogják tudni szállásolni egy másik helyen. Ez nem egy négycsillagos szálloda, de arra tökéletesen alkalmas, hogy az emberek néhány napot eltöltsenek – tette hozzá.

A robbanás egy régi, kétszintes bérház második emeleti lakásában történt múlt hét szerdán, akkor a társasház mind a 29 lakását ki kellett üríteni. A házban 60-an éltek, közülük 10 lakás lakói, összesen 18 ember kért segítséget az önkormányzattól, ők azóta egy kerületi panzióban laktak, költségeiket az önkormányzat fizette. A házban három olyan lakás van, melyet vissza kell bontani és újra kell építeni. A robbanásban hárman sérültek meg, közülük ketten súlyosan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik