Belföld

Győri időközi: visszalépteti jelöltjét az MSZP

A választást azért kellett kiírni, mert hosszan tartó, súlyos betegség után február 7-én elhunyt Ottófi Rudolf alpolgármester, a körzet képviselője.

Bárány István, a vasárnapi győri időközi önkormányzati képviselő-választáson a Pro Urbe Győr Egyesület színeiben induló politikus egyetlen párt támogatásából sem kér. Az MTI-nek szerdán nyilatkozva kijelentette, ő az emberek jelöltje. Az MSZP a nap folyamán jelentette be, hogy a helyi lokálpatrióta egyesület jelöltjének javára visszalépteti aspiránsát, amit a Fidesz-KDNP úgy értékelt: Bárány István ezzel a szocialisták jelöltjévé vált.

“Az emberek jelölését vállaltam, az emberek szavazatát várom” – mondta Bárány István, hozzátéve, egyetlen párttal sem kötött egyezséget, helyi programot képvisel, így semmi kivetnivalót nem lát abban, ha bal- és jobboldalról is kap voksokat. Szerdán jelentették be a győri szocialisták, hogy visszaléptetik jelöltjüket. “Az önkormányzati képviselő-választások tétje, értelme, hogy a polgárok dönthetnek lakóhelyük ügyeiről, megválaszthatják az őket képviselő embereket.

Az elmúlt napokban a győri kampány során szokatlanul durva eseményeknek lehetünk tanúi: közpénzen kiadott hetilap kisajátítása, választási plakátok szervezett eltűnése, rendezvények megzavarása. Mind a hatalmi erőfitogtatás jelei. A nyílt fenyegetés, agresszió már a civil és pártoktól független jelöltet is elérte. A tapasztalható hatalmi arroganciával szemben szükségesnek tartjuk a lokálpatrióták összefogását” – áll a közleményükben. Hozzáteszik: azt szorgalmazzák, hogy a lokálpatrióták világnézeti különbségeket félretéve fogjanak össze azért, hogy a választás a helyi ügyek képviseletéről és ne a távol lakó kinevezettekről szóljon. Ezért arra kérik támogatóikat, hogy a Pro Urbe Győr Egyesület színeiben induló Bárány Istvánt támogassák.

A Fidesz-KDNP közleménye szerint a szocialista párt “valójában nem léptette vissza a jelöltjét: az MSZP jelöltje Bárány István lett az április 17-i győri időközi választáson”. Szerintük “lehullott az álarc”: a kampány során a választókörzet korábbi képviselőjének, Ottófi Rudolfnak “az eredményeivel visszaélő Bárány Istvánról mostanra mindenki számára egyértelműen kiderülhetett, semmi köze a Fidesz-KDNP egykori politikusának sikereihez, ahogy a jobboldali-konzervatív szellemiséghez sem”. Ezért arra hívnak fel mindenkit, akinek fontos, hogy az érintett településrészek a jövőben is fejlődjenek, hogy Pergel Elzára, az önkormányzati többséget adó Fidesz-KDNP jelöltjére adják szavazatukat.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert hosszan tartó, súlyos betegség után február 7-én elhunyt Ottófi Rudolf (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a körzet képviselője. A március 18-i határidőig négyen teljesítették az indulás feltételeit: Bárány István, Ottlakán Beatrix (független), Pergel Elza (Fidesz-KDNP) és Szigeti Roland (MSZP).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik