Belföld

Elküldik a rendőrök a Szebb Jövőért polgárőreit

Felszólították őket, hogy haladéktalanul hagyják el Hajdúhadházát.

A fideszes Tasó László Hajdúhadházon élesen bírálta a Jobbikot, illetve a hozzá közelálló Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. A parlamenti képviselő szerint Gyöngyöspatán is kiderült, az önként vállalt szerep, amit magukra vállaltak, a szakadékokat is szélesebbre nyitja a közösségek között.

A hvg.hu szerint a politikus közölte: a hajdúhadházi roma közösségben semmivel sem rosszabbak a körülmények, sem a hozzáállás, sem az aktivitás nem rosszabb, nincsenek kirívó esetek. Volt egy erőszakos bűncselekmény, azt fel is derítették – tette hozzá.

Tasó László “nem vitatta el” egyetlen jobbikos polgárőr jószándékát sem, de ettől függetlenül szerinte a megjelenésük nem szolgálja az ügy rendezését. “Tisztelettel kérem, hagyják el Hajdúhadházát” – mondta Tasó.

Közben a Népszabadság arról ír, hogy törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a Hajdú-Bihar megyei polgárőrség a Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület ellen. A lap úgy értesült, hogy átfogó bűnügyi-közbiztonsági akcióra hivatkozva szerdán a rendőrség felszólította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület vezetőit, hogy haladéktalanul vonuljanak ki Hajdúhadházáról.

AJÁNLOTT LINKEK:

Rendőrségi felszólítás: a polgárőr egyesület hagyja el Hajdúhadházát! (Népszabadság)
Fideszes képviselő: “Menjenek el Hajdúhadházról” a Szebb Jövőért polgárőrei! (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik