Belföld

Budai a maffiaszerű lakásértékesítési rendszerről

A kormánybiztos bepereli az MSZP szóvivőjét.

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint jól szervezett, “maffiaszerű lakásértékesítési rendszer” működött az előző szocialista kormány idején a honvédelmi tárca közreműködésével. Budai Gyula elmondta, Fapál László, a honvédelmi tárca korábbi közigazgatási államtitkára összesen közel százmillió forintért vásárolt lakásokat 2006-ban gyermekeinek, illetve saját részre.

A kormánybiztos közölte: az ingatlanok azok közül valók, amelyeket 2005-ben a Mesternívó Kft. a honvédelmi tárcának megvételre felajánlott. Hasonló konstrukcióban vásárolt ingatlant Gömbös János korábbi miniszteri biztos, aki szolgálati lakásának értékesítését kérte a tárca vezetőjétől – mondta, hozzátéve: az ingatlant korábban 30 millióért vették meg, a vásárlás után felújítására több mint 18 millió forintot fordítottak költségvetési forrásból, majd a biztos 8,3 millióért vehette meg.

A kormánybiztos a személyét ért támadások kapcsán azt mondta: Török Zsolt szocialista politikusnak az ő lakásvásárlására vonatkozó kijelentései miatt a bíróságon kell felelnie, ellene rágalmazás miatt feljelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik