Belföld

Veres is utazott a Hunvaldhoz köthető magángépen

Az egykori polgármester állítólag nem akarta, hogy a repülő utasai megtudják, ő áll a vállalkozás mögött.

Veres János (MSZP) volt pénzügyminiszter, Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatója és Székely Árpád akkor hivatalban lévő moszkvai magyar nagykövet voltak az első külföldre tartó utasai a Hunvald György egykori erzsébetvárosi szocialista polgármester érdekeltségébe tartozó magánrepülőgépnek – írta egy lehallgatási jegyzőkönyvre hivatkozva a keddi Magyar Nemzet.

A napilap birtokába került, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített dokumentum szerint a Sky Jet Aviation Kft. munkatársa 2008. május 21-én arról tájékoztatta a Házmester fedőnéven megfigyelt polgármestert, hogy megérkeztek Moszkvából, a gépen pedig a miniszter, a bankár és a nagykövet utazott. A jelentésből az is kiderül, hogy a politikus óva intette a cége munkatársát: nehogy kiderüljön, ő áll a vállalkozás mögött.

A repülős cég ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vádemelése nyomán a múlt héten indult büntetőperben rövidesen napirendre kerül a 976 ezer dollárért – 792 ezer dollár hitel felhasználásával – 2007-ben vásárolt Cessna típusú repülő, amelyet 2009 szeptemberében vett zár alá a nyomozó hatóság azzal az indokkal, hogy annak ellenértéke korrupciós bűncselekményből származik – olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik