Belföld

Tovább tart az egészségügy leépülése

Siker, hogy hogy elkezdték föltérképezni a valós helyzetet.

A Semmelweis Egyetem Menedzserképző Központjának projektvezetője az InfoRádiónak azt mondta, még tart az egészségügy leépülése. Sinkó Eszter szerint eredmény viszont, hogy a kormányzat elkezdte föltérképezni a helyzetet és olyan szakértői bázisokat hozott létre, amelyek a vizsgálatok eredményeit elemezni, illetve értelmezni tudják.

Az eddigi kormányzati beavatkozásokkal éppen az volt a baj, hogy nem tudták pontosan, milyen az ágazat helyzete, politikusi megérzésekre hagyatkozva kezdték meg a változtatásokat – közölte az egészségügyi közgazdász. A mostani szakértői jelentések után a döntéseknél senkinek nem kell politikusi érzületre támaszkodnia, illetve, ha ez meg is jelenne, akkor lehet vele szemben szakértői érveket állítani.

A mostani egészségügyi kormányzat egyik erőssége, hogy párbeszédet tart fönn az ágazati szereplőkkel – tette hozzá. Sinkó Eszternek ugyanakkor úgy tűnik, mintha a kormányzatnak azon része, amely nem az egészségügyhöz tartozik, kevésbé érzékelné, mennyire súlyosak a gondok. Talán ennek a szakállamtitkársággal folytatott párbeszéd is okozója lehet – vélekedett a szakértő.

AJÁNLOTT LINK:

Sinkó Eszter: Még mindig tart az egészségügy leépülése (InfoRádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik