Belföld

Tanúként hallgatták meg Kövér Lászlót az UD-ügyben

A házelnök szerint Szilvásyék összeesküvést akartak a Fideszre bizonyítani.

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az Ud Zrt.-ügyben megvádolt két szocialista és két MDF-es politikus büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Meghallgatták Kövér László házelnököt, volt fideszes titokminisztert, aki a történtek politikai motivációjáról beszélt.

Szerinte a szocialista kormány minden eszközzel azt akarta bizonyítani, hogy a Fidesz bármire képes, hogy megdöntse a hatalmon lévőket. „Akkoriban volt egy olyan politikai légkör, amiben az akkori kormányon lévők, tehát Szilvásy úr és kormánya, illetve pártja megpróbálták úgy beállítani a szituációt, hogy minden mögött, ami az országban zajlik, az akkori ellenzéki Fidesz áll, és egyfajta összeesküvés látszik kibontakozni a fennálló kormányzattal szemben.”

Az ügyészség szerint Szilvásy György volt szocialista titokminiszter és Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának akkori szocialista alelnöke 2008 őszén jogosulatlanul osztotta ki a bizottságban azokat a cd-ket, amelyeken Demeter Ervin és Kövér László – akkori bizottsági tagok – UD Zrt. vezetőivel folytatott telefonbeszélgetései hallhatók.

Kövér László azt mondta: időnként valóban beszélt Horváth Józseffel, az Ud Zrt. egyik vezetőjével, aki korábban a munkatársa volt; a felvételeken lényegtelen információk hallhatók, de így is jelentős érdeksérelem érte, mivel összefüggésbe hozták nevét az üggyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik