Belföld

2,5 milliárd helyett egyelőre 200 milliót kap Pest megye

Van még remény arra, hogy Pest megye hozzájut a kért támogatáshoz.

Soron kívül 181 millió forintos visszatérítendő támogatást kap Pest megye Pintér Sándor belügy- és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter döntése alapján – erősítette meg az MTI információit a megyei önkormányzat sajtófőnöke kedden.

Ambrus András tájékoztatása szerint a megyeháza április elején 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra nyújtott be igényt az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára kiírt pályázaton. Mivel a pályázatra e hónap végéig lehet jelentkezni, a most odaítélt 181 millió 214 ezer forint egyfajta előlegnek tekinthető.

A sajtófőnök hozzátette: bevárják az összesen 31 milliárdos mentőcsomagról rendelkező végleges döntést, hiszen van remény arra, hogy Pest megye hozzájut a kért 2,5 milliárdos támogatáshoz; ezt adósságrendezésre fordítanák (a most kapott előleget is vissza kellene belőle fizetniük).

Ambrus András korábban azt közölte az MTI-vel, hogy legalább hat jogcímen tartozik a megyei önkormányzat. A tetemes adósság több év alatt halmozódott fel, főként azért, mert a korábbi kormányzati intézkedések nyomán kiadásaik kétszeresen meghaladták a bevételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik