Belföld

A Facebookot dícséri Gyurcsány a Facebookon

A közösségi oldal közvetlen versenytársa lett néhány írott lapnak. Gyorsabban és többekhez jut el, mint sok újság - írja a volt kormányfő.

Szerinte nem kétséges, hogy a változás folytatódni fog, a szerkesztőségeknek pedig el kell gondolkodniuk, hogyan állják a versenyt.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány ellen tüntető magyar civilek leghatékonyabb platformja is a Facebook. Az egykori miniszterelnök szerint jön egy új korosztály, amely alig olvas politikai napilapot, ezzel szemben “lóg a neten, a youtube-on, a facebookon és máshol.” Ez pedig a politikusoknak kihívás.

Gyurcsány Ferenc Facebook oldala egyébként körülbelül 2 hónapja indult, a legnépszerűbb postokat 30 ezren látták azóta. A felhasználók kétharmada budapesti, tizede szegedi, és sokan vannak Törökbálintról. A like-olók életkori megoszlása viszonylag egyenletes. Harmaduk 35 év alatti, további harmaduk 35-55 év közötti, a harmadik harmad 55 éves vagy annál idősebb.

A Facebook társadalmi erejét jól mutatja a minapi hír: a magyar felhasználók száma átlépte a 3 milliót – írja bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik