Belföld

A WALDORF ESSZENCIA

Voltak idők, amikor a só kétszer annyit ért, mint az arany. Napjainkban ismét reneszánszát éli a só-kultúra, igen sok fajta jelent meg a világpiacon a szicíliai Trappanitól a camargue-i sóig, a portugál algarveitől az indiai fekete füstölt sóig. A legegyszerűbb étel is igazi kulináris élvezetté válhat egy különleges sótól. Az olívaolajok íze, textúrája pedig legalább annyira izgalmas és kultikus, mint a trendivé vált különleges sóké.

A sókülönlegességek között az egyik legérdekesebb a Maldon-só, amelyet nemcsak a nap és a szél szárít, hanem mesterségesen is hevítenek hozzá a tisztított tengervizet, a csúcsgasztronómiában ez az egyik leggyakrabban használt só. A sók fejedelme az ásványi anyagokban gazdag, a sószárító medencék tetejéről kézi erővel betakarított fleur de sel, amit „sóvirágnak” szoktak fordítani. Európában a francia Bretagne és Camargue, valamint a portugál Algarve fleur de sel-je a leghíresebb.

Az olívaolajak minőségét, sajtolást követően a savtartalom határozza meg: minél alacsonyabb az olaj savtartalma, annál jobb minőségűnek számít. A cseppolaj az összezúzott olajbogyóról csöpög le, nagyon lágy és nagyon gyümölcsös – meglehetősen drága és ritka fajta, az extra szűz olívaolajak kategóriájába tartozik. Az olívaolaj üvegébe gyakran friss fűszernövényt is tesznek, amelyeket az olaj tartósít, aromájukat viszont kioldja, sajátos ízt kölcsönözve így a folyékony aranynak.

A WALDORF ESSZENCIA 1

Gasztro-nagykövetként a Waldorf Catering az egyszerűség és kreativitás harmonikus egységét alkotta meg ezekből a speciális alapanyagokból. A csúcsgasztronómia legkiválóbb fogásait inspiráló ritka olívaolajok, balzsamecetek és tengeri sók szerepelnek a Waldorf látványpultjában, különleges olasz sajtokkal, valamint friss kenyérfélékkel körítve. A Waldorf Catering sóvirág látványpultjával ismét kulináris újdonsággal lepi meg azokat a vendégeit, akik számára fontos, hogy rendezvényeiket újszerű esszenciákkal tegyék egyedivé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik