Belföld

Orbán Viktor: A cigányság lehetőség, nem teher

A kormányfő szerint a mélyszegénységben élő romák és gyermekeik fontos munkaerő bázist jelentenének az európai gazdaságoknak.

A jövő héten várhatóan a magyar kormány nevében megállapodást ír alá Farkas Flóriánnal, az Országos Roma önkormányzat elnökével – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az 5. Európai Roma Platform megnyitóján. A kormányfő közölte: átfogó megállapodásról van szó, amelyben szerepel az, hogy több mint százezer embernek szereznek közmunkát, több tízezer roma fiatalnak piacképes szakképzettséget fognak nyújtani, és szerepel benne a kulturális önkormányzat elismerése és támogatásának kérdése.

Orbán Viktor arra is felhívta a tanácskozás résztvevőinek figyelmét, hogy a mélyszegénységben élő romák és gyermekeik fontos munkaerő bázist jelentenének az európai gazdaságoknak, úgy tekintsenek az európai cigányságra, mint lehetőségre, ne úgy, mint teherre. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának jelentése szerint a miniszterelnök beszéde alatt egy fiatal férfit kivezettek, mert papírlapokat szórt szét a teremben. Arról nincs információ, hogy ezeken mi volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik