Belföld

Hunvald és Gál ártatlannak vallotta magát

Több vádlott vagyonának részbeni zár alá vételéről is határozott a bíróság.

Az erzsébetvárosi ingatlanbotrány perének rövid zárt tárgyalás után újra nyilvánosan folytatódó tárgyalásán csütörtökön délután a Fővárosi Biróságon a legtöbb vádlott – közöttük Hunvald György, Gál György és Szabó Zoltán – ártatlannak vallotta magát.

Ha a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyja a Fővárosi Bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozott végzését, a 25 vádlottas ügy vádlottainak száma kilenccel kevesebb lehet. Ugyanis 9 vádlott esetében az okirat-hamisítás vádja a Fővárosi Bíróság szerint már elévült, és őket mással nem vádolja az ügyészség. A per első- és másodrendű vádlottja, Gál György, illetve Hunvald György előzetes letartóztatásban marad. A velük szemben halmazatban kiszabható büntetés maximuma 15 év.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön délután több vádlott vagyonának részbeni zár alá vételéről is határozott. A sértett VII. kerületi önkormányzat kártérítési követelésének biztosítására, amire polgári jogi igényt nyújtottak be, Gál György vagyonából 604 millió forint, Hunvald György vagyonából pedig 455 millió forint érték zár alá vételét rendelte el a Fővárosi Bíróság. További 6 vádlott esetében is hasonló zár alá vételt rendeltek el.

A bíróság ezek után egyeztette a vádlottak személyi adatait, amelynek során nyilatkozniuk kellett arról, hogy megértették-e a vádat és elismerik-e bűnösségüket. Néhány vádlott részben, vagy egészben beismerte bűnsségét, de nagyobb részük – közöttük Gál György, Hunvald György és Szabó Zoltán – tagadták.

A per kedden az elsőrendű vádlott, Gál György meghallgatásával folytatódik, az utána következő 2-3 tárgyalási napot pedig a másodrendű vádlott, Hunvald György meghallgatására szánja Vincze Piroska büntetőtanácsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik