Belföld

Egymást listázzák az MSZP-sek

Gyurcsány egyre izmosodik a pártban, s hatalomátvételre készül. Vagy nem.

Egymást listázzák a szocialisták – állítja a Magyar Nemzet, amely egy belső használatra készült és a lap birtokába került kimutatásra hivatkozva azt is közli: az MSZP frakciójában többen vannak, akik Gyurcsány Ferencet támogatják, mint akik Mesterházy Attilát.

A dokumentumra hivatkozva a lap azt közölte: az 58 fős frakcióban 27-en Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hívei, 16 képviselőre tekintenek úgy, mint aki a jelenlegi pártelnökkel, Mesterházy Attilával szimpatizál, és van még 15 ember, akiről nem lehet megmondani, melyik oldalon áll.

A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint mindkét oldalon készülnek a birtokukba került kimutatáshoz hasonló listák, amelyeken a helyi, megyei szervezetek tagjait, de főleg a tisztséget viselőket tartják nyilván.

Alapvető különbségek vannak Mesterházy és Gyurcsány jövőképe között. Az MNO-nak Kiszelly Zoltán politológus azt mondta, jelenleg fegyverszünet van a két fél között, de a volt kormányfő a háttérben folyamatosan építkezik. (A HírTV az MSZP vezetéséhez közel álló forrásból úgy értesült, hogy Gyurcsányék az alkotmányozás bojkottját használják ki a hatalomátvétel előkészítésére.)

Egy másik elemző, Zárug Péter Farkas szerint az előkerült új alkotmány miatt újra fölerősödött a Gyurcsány-ellenesség a jelenlegi vezetésben, mivel a volt kormányfő belülről robbantotta szét megint az MSZP frontvonalait. És újra világossá vált, hogy sokfejű sárkány az MSZP, amelyik összevissza köpi a lángokat – tette hozzá Zárug, aki szerint erősen megkérdőjelezhető, hogy ezek az akciók alkalmasak-e egy újbóli pártelnökség megszerzéséhez.

AJÁNLOTT LINK:

Sokfejű sárkány: a pártvezetésnek is elege van Gyurcsányból? (MNO)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik