Belföld

Valószínűleg a gáztűzhely robbant

Robbanás volt Budapesten az egyik VII. kerületi bérházban. Két eszméletlen sérültet a tűzoltók menekítettek ki az épületből.

Összesen két sérültet mentettek ki a romok alól a tűzoltók a VII. kerületi Nefelejcs utcában, ahol egy régi, kétszintes bérház második emeleti egyik lakása robbant fel szerdán délelőtt. A ház lakói nem költözhetnek vissza egyelőre az épületbe, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodik. Délután összeül a kerületi védelmi bizottság is.

A robbanásban egy lakás megsemmisült, két másik pedig megrongálódott. Mivel leomlottak a falak, ezért ezek is lakhatatlanná váltak. A mentésben 50 tűzoltó vett részt. A romok alól két embert mentettek ki, őket a mentők kórházba vitték. A robbanás előtt egy fiatal lány el tudta hagyni a lakást – Mondta a Független Hírügynökségnek Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. A házat leválasztották a közművekről, az épület átvizsgálása tart, a helyszínt a tűzoltók biztosítják.


Nagyobb térképre váltás

Vető Marietta, a VII. kerületi Önkormányzat sajtósa a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a ház állapota miatt a lakók nem térhetnek vissza otthonaikba. Összesen 60 embert kellett kitelepíteni, ők egyelőre az önkormányzat által ilyen célokra fenntartott lakásokban illetve kerületi panziókban helyezték el. A végleges döntéseket a délután 14 órakor összeülő védelmi bizottság hozza meg.

A sajtós szerda délután az MTI-nek azt mondta: pontosan még nem tudják, mi okozta a robbanást, de valószínű, hogy az a gáztűzhely nem megfelelő működése miatt következett be. A pontos okot a műszaki szakemberek tudják majd megmondani, akik jelenleg is végzik a feltárást.

Az első emeleten lakó egyik asszony a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy tévét nézett, mikor óriási robbanást hallott. A második emeleten robbant fel a lakás, abban a lánya és az unokája lakik, úgy tudja, ki tudtak jönni, de mivel egyelőre nem mehet vissza az épületbe, ezt nem tudja pontosan. Az asszony szerint ő már többször kérte, hogy javítsák meg a strangokat és a kéményeket, de ez nem történt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik