Belföld

Kiegyensúlyozottságot szeretne a helyi médiában az LMP

A helyi választási bizottság megállapította, hogy a Zuglói Lapok című kerületi újság megsértette a választási törvényt.

Az LMP májusban egy olyan módosító csomagot nyújt be a parlamentnek, amely a helyi médiaviszonyokat szabályozná – jelentette be keddi, zuglói sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely országgyűlési képviselő, jelezve: javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy az adófizetők pénzén fenntartott helyi újságokban és televíziókban érvényesüljön a kiegyensúlyozottság.

Várnai László, a párt zuglói önkormányzati képviselője ennek kapcsán közölte, hogy az LMP korábban a helyi választási bizottsághoz fordult és a testület megállapította, hogy a Zuglói Lapok című kerületi újság megsértette a választási törvényt. (A kerületben április 10-én időközi önkormányzati választásokat tartanak.)

Várnai László kifejtette: a kéthetente megjelenő, közpénzből fentartott lap március 17-i számában a korábbi szokásokkal ellentétben egyedül a Fidesz-KDNP jelöltje mutatkozhatott be. A lapban nem is említik, hogy másik öt párt, illetve civil szervezet jelöltjei is leadták az ajánlószelvényeiket – hívta fel a figyelmet.

A sajtótájékoztató előtt az LMP aktivistái egy az önkormányzat épülete előtti úttestre rajzolt pályán mutattak be egy szimbolikus futóversenyt. Az MSZP-t, a Jobbikot, az LMP-t és a civil jelölteket jelképező vörös, fekete, zöld és fehér pólós aktivisták zsákban, leragasztott szájjal versenyeztek, míg a fideszes jelöltet szimbolizáló fiatalember zsák nélkül sétálta végig a pár méteres távot, miközben arról beszélt, hogy a demokráciában mindenkinek joga van arra, hogy megszólalhasson a médiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik