Belföld

Hétvégére elromlik az idő, jön a hajnali fagy

Ma és holnap még élvezzük ki a kora nyárias délutánokat, mert a hétvége esős és hideg lesz.

Szerdán a hajnali órákra az Északi-középhegység völgyeiben ködfoltok képződhetnek. Az eleinte még élénk lökésekkel kísért északi szél jelentősen mérséklődik. Délelőtt eleinte változóan fátyolfelhős lesz az ég, néhány órás napsütésre mindenhol számíthatunk. Délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék továbbra sem lesz. Az általában gyenge északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Dél-Alföldön időnként megélénkül. Újra melegszik az idő, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Csütörtökre virradó éjjel erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délelőtt folyamán fokozatosan felszakadozik a felhőzet és kisüt a Nap. Az északnyugati szelet a Kisalföldön és a középső országrészben olykor élénk lökések kísérik, máshol gyenge marad a légmozgás. A sok felhő miatt viszonylag enyhe lesz a reggel, általában 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. Délután a front előtt még igen magasra emelkedik a hőmérséklet, meleg, kora nyárias napban lesz részünk.

Péntekre virradóra elér minket egy markáns hidegfront, útját szórványosan heves záporok, zivatarok és viharos széllökések kísérik.

Hétvégén és a jövő hét első napjaiban változékony időre számíthatunk. A többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporok is kialakulhatnak, ám jelentős csapadékra nem kell számítani. A hidegfront nyomán jelentősen visszaesik a hőmérséklet, mindvégig az északkeleti megyékben mérhetjük az alacsonyabb, a délnyugati országrészben a magasabb értékeket. Hajnalonta gyenge fagy is előfordulhat – érdemes gondot fordítani a fagykárok elkerülésére -, napközben általában 15 fok köré melegszik a levegő, de az erős, szombaton viharos lökésekkel kísért északnyugati szélnek köszönhetően a hőérzetünk ennél alacsonyabb lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik