Belföld

Mégsem lesz megszorítás a Pest megyei rendőröknél?

Az ORFK felülvizsgálta a főkapitány szigorító intézkedéseit, amelyek szerinte hibás adatokból indultak ki.

Visszavonta a gazdasági szigorításokra vonatkozó március 29-i intézkedéseit Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány, miután az ORFK felülvizsgálatából kiderült, hogy alaptalanok – közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A megszorító intézkedéseket tartalmazó, a rendőri vezetőknek, illetve megyei kapitányságoknak eljuttatott körlevelet április 1-jén több internetes portál is megjelentette, ezt követően intézkedett az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) gazdálkodásának soron kívüli vizsgálatáról. E szerint a körlevélben szereplő számadatok hibásak, azokat helytelen, pontatlan induló adatokból állapították meg.

“A lefolytatott vizsgálatok eredménye alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a főkapitányság gazdasági helyzete stabil, a felmerülő költségeket, juttatásokat maradéktalanul ki tudjuk fizetni az állománynak. Tekintettel a fentiekre a főkapitányi intézkedés soron kívül visszavonásra került” – írta közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ORFK szerint téves volt a megyei főkapitány pénteken, a sajtóban is megjelent – jelentős szigorításokat és elvonásokat tartalmazó – körlevele, ezért az ORFK intézkedik annak visszavonásáról – közölték vasárnap.

A revízió egyebek mellett azt állapította meg, hogy a vezetői körlevél “szinte valamennyi ponton rossz közgazdasági helyzetelemzést és felesleges, túlzó konklúziót tartalmazott.” A PMRFK rendelkezésére álló források elegendőek az ott dolgozó állomány járandóságainak és juttatásainak biztosítására, a rendőrségi feladatok teljesítésére. Szintén elegendő fedezet áll rendelkezésre a főkapitányság működésére is. A PMRFK egyértelműen biztosítani tudja a cafetéria kifizetését és a szociális juttatások folyósítását is – állt az ORFK közleményében.

A gyorsvizsgálat előzménye, hogy április 1-jén több hírportál, köztük a Hír24 is hírt adott a Pest megyei rendőrfőkapitány által kiadott körlevelről, amelyben az állt: a megyei kapitányságnak idén 2 milliárd forinttal kevesebb pénzből kell gazdálkodnia, mint tavaly, ezért komoly megszorítások várhatóak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik