Belföld

Beindult az élelmiszer-kommandó

Megkezdődött a húsvét előtti fokozott ellenőrzés.

Az akció Budapesten, a Központi – Fővám téri – Vásárcsarnokban – indult. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára a helyszínen közölte: az ellenőrzés célja, hogy minél kevesebb olyan élelmiszer jusson a húsvéti asztalra, amely gondot okozhat a fogyasztóknak.

Ezért összehangolt, átfogó vizsgálatokat tartanak országszerte nemcsak a kereskedőknél, hanem az élelmiszer-előállítóknál és a raktárakban, az úgynevezett első betárolási helyeken is. Az ellenőrzések főként a húsvéti ünnepkörrel kapcsolatos árukra – sonkákra, más füstölt termékekre, tojásra, édességekre – terjednek ki.

Az államtitkár azt mondta, hogy a hatósági ellenőrök szabálytalanság esetén – bár nem ez az elsődleges céljuk – büntetnek is. A büntetés mértéke 15 ezer forinttól akár 2 milliárd forintig is terjedhet. Az ellenőrzések a húsvéti ünnepekig tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik