Belföld

Orbán begőzölt kényúr – Gyurcsány szerint

A volt kormányfő a blogján hosszasan magyarázkodik és támadja utódját.

Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő és MSZP elnök mai blogbejegyzésében hosszasan igyekszik cáfolni a Magyar Nemezet minapi hírét, miszerint 2005-2006 táján az MSZP-SZDSZ kormány is alkotmányozásra készült.

Gyurcsány tételesen igyekszik cáfolni a saját maga által föltett kérdésekben megfogalmazott állításokat. Azt ugyanakkkor elismeri, hogy szakértők dolgoztak 2005-2006-ban az akkor hatályos alkotmány átfogó megújításán és hozzáteszi, hogy ő maga is tudott erről. A volt kormányfő kapcsolatban azt állítja, hogy nem volt alkotmányozási kényszer és az akkori kormány jogalkotási programjában sem szerepelt az alkotmányozás. Ezzel kapcsolatban azonban nincs válasz a blogbejegyzésebn arra, hogy ha nem volt alkotmányozási kényszer sem pedig szándék, akkor ki kérte föl a szakértői bizottságot alkotmányterevezet elkészítésére és miért. Gyurcsány azt is elismeri, hogy abban az alakotmánytervezetben is volt hivatkozás a Szentkoronára, de mint mondja, csak kizárólag, “mint a történelmi hagyomány része”.

A 35 pontban megfogalmazott kérdés-felelet sorozat számos pontja foglalkozik a 2005-2006-os alkotmánytervezet és a mostani, Orbán -féle tervezet összehasonlításával. Gyurcsány Ferenc szerint, bár a hat évvel ezelőtti tervezet végül még az akkori kormány elé sem került, sokkal jobb volt, mint a mostani. A

Gyurcsány Ferenc nem válogat a jelzőkben sem, hiszen blogjában azt írja:”Orbán begőzölt kényúr”. ezzel szembeállítva önmagáról és társairól azt állítja: “Mi demokraták vagyunk”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik