Belföld

Vizsgálódnak a pesti rendőrkapitányságon

Soron kívüli vizsgálatot rendeltek el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdálkodása miatt - olvasható a rendőrség honlapján.

A Pest megyei rendőrfőkapitány körlevélben értesítette a rendőri vezetőket és a kapitányságokat, hogy az idei költségvetésük 2 milliárddal kevesebb, mint a tavalyi, ráadásul Ármos Sándor szerint újabb szigorítások várhatók.

A megyei főkapitány levelében úgy fogalmaz, a túlmunka pénzügyi megváltásának kerete már a decemberi túlórákkal kimerült, sőt tízmillió forinttal túl is lépték azt. A főkapitány ezek miatt túlórát fizetni csak az EU-s elnökség rendőri biztosításában résztvevő állománynak engedélyez.

A körlevél szerint nincs fedezete a napidíjnak, a 200 ezer forintos cafetériajuttatás egy részének és a szociális juttatások 80 százalékának. Ugyanígy nem jut pénz a külsős tolmácsokra és szakértőkre, a tanúk útiköltségére és arra sem, hogy kifizessék, ha a körzeti megbízottak magánautóikat használják szolgálati autóként. Ezekre a tételekre körülbelül 340 millió forint kellene.

Ezek fényében Ármós Sándor elrendelte, hogy a járművek kilométerkeretét 50 százalékra állítsák be, a saját kezelésű járműveket csak akkor javíttassák, ha az különösen indokolt, nyári gumikat pedig kizárólag a motorokon cseréljenek, azt is csak a gödöllői uniós rendezvények biztosítási feladatai miatt. Ezeken túl a főkapitány elrendelte, hogy minden beszerzést, szolgáltatást szüneteltetni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik