Belföld

Több tucat rendőr Hejőszalontán

"Hemzsegnek" a rendőrök Hejőszalontán, ahol az esti órákban fáklyás felvonulás kezdődik "Demonstráció a cigányterror ellen címmel".

A településen ellentüntetőkre is számítani kell, ám az egyenruhásokon kívül egyelőre senkit sem látni, még a falubelieket sem. A településen fokozott ellenőrzést rendeltek el, a rendőrök minden a településre tartó autót megállítanak.

A tüntetők azért mennek tüntetők a Borsod megyei településre, mert ott március 23-án meggyilkoltak egy asszonyt. Egyes információk szerint a támadók roma származásúak. A fáklyás felvonulás jobbikos országgyűlési képviselők részvételével zajlik majd, a demonstrációra szóló felhívás címe: “Demonstráció a cigányterror ellen.” A helyszínen lesznek ugyanakkor az Amnesty International emberei is. A jogvédő szervezet állítja: ha szükségesnek tartják, élőláncot alkotva védik meg a romákat. Időközben kiderült, három LMP-s képviselő is a településre utazik, ezzel szolidaritásukat szeretnék kifejezni a helyi romákkal.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a településen rengeteg a rendőr, minden településre vezető úton megállítják az autókat. Csak a rendezvény helyszínén legalább 50-60 egyenruhás várakozik, köztük rohamrendőrök is. A falu egyébként gyakorlatilag üresnek tűnik, még egyik tábor tagjait sem látni, még a falubelieket sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik