Belföld

Hejőszalonta nem kérne a demonstrációkból

A "háta közepére sem kívánja" Hejőszalonta a szombat esti demonstrációt. A polgármester szerint az ott élők többsége nem ért egyet a tüntetéssel.

Anderkó József polgármester szerint Hejőszalontán rend és fegyelem van. Mind mondta, szimpatizánsokkal ő alig találkozott. A Független Hírügynökség tudósítója szerint körülbelül 200 tüntető, és ugyanennyi ellentüntető van a helyszínen, és megjelentek a Nemzeti Őrsereg tagjai is. A demonstráció már elkezdődött.

A polgármester szerint az egy dolog, hogy a Jobbik demonstrál, de hogy miért Hejőszalontára jöttek, azt nem tudták megmagyarázni. Anderkó József elmondta: többször is ezzel a kérdéssel fordult a szervezőkhöz, de lerázták azzal, hogy itt volt a gyilkosság. A polgármester érvelése szerint a gyanúsítottak nem helyi lakosok, ketten aszódiak, egyikük pedig bőcsi. Mint mondta, többször is megkérdezte tőlük, miért nem mennek oda. Erre azonban azt a választ kapta, hogy felsőbb utasításra vannak itt.

A település első embere hozzáfűzte: nem örülnek a rendezvénynek, de kénytelenek voltak elfogadni azt. Mint mondta, az itt élők a hátuk közepére nem kívánják a demonstrációt, a lakók legalább 95 százaléka nem ért egyet a Jobbikkal. Megfogalmazása szerint “maximum 850 főből 15 ember szimpatizál itt velük, főleg akkor, amikor kicsit italosabbak.”

A polgármester szerint a falubeliek nem ijedtek meg a településen zajló eseményektől, bíznak a rendőrökben, akik maximális erőkkel vonultak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik