Belföld

Szijjártó: csak az MSZP nem ismeri el az EU-elnökség sikerét

A kormányfő szóvivője szerint a szocialistákat éppen a sikerek miatt "eszi a fene".

A miniszterelnök szóvivője szerint az MSZP-n kívül mindenki a magyar uniós elnökség sikerében érdekelt. Szijjártó Péter azt mondta, hogy a szocialistákon kívül mindenki el is ismeri a magyar elnökség eddigi tevékenységének sikerességét. Szijjártó Péter ezt arra reagálva mondta, hogy Kovács László, az MSZP alelnöke arról beszélt: Orbán Viktor “félidőben” vesztésre áll az általa a soros uniós elnökség programjának ismertetésekor meghirdetett harcban.

A kormányfő szóvivője szavai szerint azonban a szocialistákat “eszi a fene” a magyar EU-elnökség sikere miatt és amiatt is, hogy kudarcba fulladtak azok a “lejárató hadjáratok”, amelyeket Magyarországgal, a magyar kabinettel, a magyar miniszterelnökkel szemben indítottak európai színtéren.

Kovács László volt uniós biztosként ezzel szemben azt mondta, hogy Orbán Viktor eddig minden csatát elvesztett. Az MSZP alelnöke utalt a médiatörvény módosítására, a kormánypárti alkotmánytervezetet érő nemzetközi bírálatokra, arra, hogy az unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a távközlési különadó miatt. Az MSZP öngólként értékelte, hogy a kormány nem csatlakozott az Európai Unió versenyképességi paktumához.

“Magyarország érdekét szolgálná, ha a miniszterelnök úr lehiggadna (…), ha végre megértené, hogy Európa fütyül a fülkeforradalomra. (…) S ha mégsem tudja a harci kedvét megfékezni, a szocialista párt azt javasolja: harcoljon idehaza, mindenekelőtt a növekvő szegénység ellen” – üzente Kovács László a kormányfőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik