Belföld

Nemsokára kiadhatja Szlovákia Jozef Rohácot

A bíróság szóvivője megerősítette, hogy a férfi kiadatási őrizetben van.

Tíz-tizenöt napon belül megszülethet a jogerős döntés arról, hogy kiadják-e Jozef Rohác-ot Magyarországnak. A szlovákiai Nyitra Megye Bíróságának szóvivője megerősítette az RTL Híradó korábbi információját, hogy a férfi a Fenyő-gyilkosság miatt van kiadatási őrizetben. Mivel azonban fellebbezett az elsőfokú határozat ellen, így a legfelsőbb bíróság dönt az ügyében.

Rohác azt mondta, úgy látja, hogy a rendőrség és a politikusok már előre megegyeztek. A forgatókönyvet megírták előre, ezért megy minden ilyen gyorsan. A magyar hatóságok továbbra sem nyilatkoznak az ügyről. Rohác ügyvédje azonban pénteken megerősítette, hogy a férfi ellen az elfogatóparancsot a Fenyő-gyilkosság kapcsán adták ki Magyarországon. Ő úgy tudja, Rohac a gyilkosság gyanúsítottja.

Fenyő Jánost 1998 februárjában végezték ki. A gyilkos menekülés közben egy közeli kapualjban hagyta kabátját, sapkáját és fegyverét. A sapkában a nyomozók egy hajszálat találtak. Erről állítólag kiderült, hogy Rohac-é. De úgy tudni, a gyilkos fegyveren is rajta van a DNS-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik