Belföld

Benzinre sincs pénzük a Pest megyei rendőröknek

Kétmilliárd forinttal kurtították meg az egyenruhások költségvetését, pedig most az uniós elnökség biztosítását is ők látják el.

Az idei költségvetés az elmúlt évek legnehezebben kezelhető büdzséje, ezért szigorú és feszes gazdálkodást vár el a rendőri vezetőktől a Pest megyei rendőrfőkapitány. Ármós Sándor körlevélben értesítette a rendőri vezetőket és a kapitányságokat, hogy a Pest megyei rendőrség idei költségvetése 2 milliárddal kevesebb, mint a tavalyi, ráadásul újabb szigorítások várhatók.

Mint fogalmaz, a költségvetés a személyi juttatásokon belül nem tartalmazza a kötelező bérfejlesztések összegét, a túlmunka pénzügyi megváltásának kerete pedig már a decemberi túlórákkal kimerült, sőt tízmillió forinttal túl is lépték azt. A főkapitány ezek miatt túlórát fizetni csak az EU-s elnökség rendőri biztosításában részt vevő állománynak engedélyez.

A körlevél szerint nincs fedezete a napidíjnak, a 200 ezer forintos cafetériajuttatás egy részének és a szociális juttatások 80 százalékának. Ugyanígy nem jut pénz a külsős tolmácsokra és szakértőkre, a tanúk útiköltségére és arra sem, hogy kifizessék, ha a körzeti megbízottak magánautóikat használják szolgálati autóként. Ezekre a tételekre körülbelül 340 millió forint kellene.

A fentiek miatt Ármós Sándor a dologi kiadások területén elrendelte, hogy a járművek kilométerkeretét 50 százalékra állítsák be, a saját kezelésű járműveket csak akkor javíttassák, ha az különösen indokolt, nyári gumikat pedig kizárólag a motorokon cseréljenek, azt is csak a gödöllői uniós rendezvények biztosítási feladatai miatt. Ezeken túl a főkapitány elrendelte, hogy minden beszerzést, szolgáltatást szüneteltetni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik