Belföld

74 ügyben nyomoznak Miskolcon

Kriza Ákos feljelentések sorozatát adta be. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség nyomoz.

Nyomozást rendelt el az ügyészség, miután Miskolc polgármestere feljelentést tett hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen 74 ügyben – közölte a polgármesteri hivatal szóvivője.

A Legfőbb Ügyészség egyetértett azzal, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség elfogult lehet, ezért a feljelentéseket a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hatáskörébe utalta, amely a Kriza Ákos (a képen) által március 9-én tett valamennyi feljelentést megalapozottnak találta.

Valamennyi ügyben – ügyészi felügyelet mellett – nyomozást rendelt el. A szóvivő emlékeztetett arra: több bűncselekmény gyanúja merült fel az önkormányzatnál, az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nél, illetve annak leányvállalatainál.

A könyvvizsgálói jelentés, majd a jogi felülvizsgálat csaknem 30 milliárd forint hiányt és kárt tárt fel. Kriza Ákos Budapesten, a Legfőbb Ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján korábban azt mondta, a feljelentésekben a volt MSZP-s polgármester, egy volt alpolgármester, a volt jegyző és a vállalatok korábbi vezetői is érintettek – tette hozzá.

Káli Sándor (MSZP), Miskolc volt polgármestere korábban azt közölte: Kriza Ákos öt hónapja semmi mással nem foglalkozik, mint leszámolással és feljelentgetéssel, “az emberek megtévesztésének régen ismert trükkje, hogy akkorát kell hazudni, ami már igaznak tűnik”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik