Belföld

Szili Katalin is szerepel Orbán Viktor Facebook-oldalán

A volt házelnök egy videóban azt mondja: "demokrácia nem létezik konstruktív ellenzék nélkül".

A miniszterelnök a Facebook közösségi portálon köszönte meg az alkotmány előkészítésével foglalkozó Nemzeti Konzultációs Testület munkáját. Orbán Viktor bejegyzéséhez egy videófelvételt is csatoltak, amelyen Szili Katalin is beszél.

“Köszönöm a Nemzeti Konzultációs Testület munkáját. És köszönet illet mindenkit, aki részt vett Magyarország új, végleges alaptörvényének megalkotásában” – írta Orbán Viktor csütörtökön délelőtt a Facebook közösségi portálon a saját oldalán.

A bejegyzéshez egy 53 másodperces videófelvétel is tartozik, amelyen elsőként Szájer József látható. A Fidesz európai parlamenti képviselője, a Nemzeti Konzultációs Testület elnöke megköszöni azok segítségét, akik részt vettek az alkotmányozással kapcsolatos nemzeti konzultációban. “Magyarország nagy sikere, hogy majdnem egymillió állampolgár küldte vissza az erre vonatkozó kérdőíveket. Nemzeti összefogásunk teszi lehetővé, hogy ez az új alaptörvény egyszerre legyen magyar, európai és XXI. századi” – fogalmaz a felvételen Szájer József.

A videó másik szereplője Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke, az Országgyűlés volt elnöke, aki szintén megköszöni az embereknek, hogy visszaküldték az alkotmányozással kapcsolatos kérdőíveket. A politikus arról beszél, hogy meggyőződése szerint a “demokrácia nem létezik konstruktív ellenzék nélkül”, és komolyan gondolja azt is, hogy “köztársaságunkban minden közhatalom forrása a nép”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik