Belföld

Nem hív össze több közgyűlést Esztergom polgármestere

"A fideszes képviselők együttműködő készségének teljes hiánya miatt" tartós akadályoztatást jelentett be Tétényi Éva.

Kivonult a képviselőtestületi ülésről csütörtökön Tétnyi Éva, Esztergom polgármestere. Esztergomban az önkormányzati választás után a korábbi, fideszes polgármestert, Meggyes Tamást a független induló váltotta a polgármesteri székben. A fideszes önkormányzati képviselők Tétényi Éva szerint nem működnek együtt vele, a hivatalban az elmúlt két hétben a hozzájárulása nélkül “politikai tisztogatás” történt, a jegyző nem hajlandó együtt dolgozni vele, az együttműködés hiánya miatt érdemi döntések maradtak el.

Tétényi Éva ezért a csütörtöki képviselőtestületi ülésen bejelentette, hogy ezek miatt munkájában tartósan akadályoztatva van, és így nem tartja meg az ülést. Tétényi Éva a Független Hírügynökségnek azt mondta: a jövőben csupán egy esetben hívja össze a testületi ülést, mikor az adósságrendezési eljárásban a reorganizációs tervet kell majd elfogadni. Ennek hiánya ugyanis a város vagyonának felosztásához vezet, de Esztergomot nem akarja veszélybe sodorni, ezért erre az egy esetre újra összehívja majd az ülést. Ez körülbelül egy, másfél hónap múlva történik meg.

Az önkormányzati szervek költségvetése májusig kitart, az adósságrendezési bizottság, illetve a hivatal ugyanúgy működik tovább, mint eddig. Végleges megoldást az Esztergomban kialakult helyzetre a testület feloszlatása és új választása adhat – mondta Tétényi Éva.

A polgármester hozzátette: a kormányzó pártnak sem lehet érdeke az, ami Esztergomban történik, hiszen a Fidesz képviselői ülnek a testületben, ők akadályozzák az érdemi munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik