Belföld

Tartozás miatt korlátozták a vízszolgáltatást Komlón

Mintegy száz lakás érintett. Olyan is van, aki 2,4 millióval tartozik.

Komlón mintegy száz lakásban korlátozták a távfűtést és vízszolgáltatást a napokban a felhalmozott tartozások miatt. Polics József (Fidesz), a város polgármestere szerdán az MTI-nek azt mondta: ez az első lépés az önkormányzat köztartozások behajtását szolgáló intézkedéseinek, melyeket a díjakat rendesen fizető állampolgárok érdekében kötelesek megtenni.

Rámutatott: Komlón a hideg víz, a meleg víz, a távfűtés és a lakbértartozások együttes összege eléri a 800 millió forintot.

“Sokan adósak 300 ezer és egymillió forint közötti összeggel, de van olyan ügyfél, akinek mintegy 2,4 millió forintos elmaradása van a helyi távfűtő cég felé” – tette hozzá.

Polics József hangsúlyozta, ha valaki bajba kerül, és ideiglenesen nem tudja fizetni a szolgáltatás díjait, lehetősége van segítséget kérni, adósságrendezési eljárásban részt venni. Az viszont nem engedhető meg, hogy hosszú ideig egyáltalán ne fizessen, és nagy összegű közműtartozásokat halmozzon fel.

“Ha az érintettek nem kívánnak együttműködni, a jövőben számíthatnak rá, hogy otthonukban korlátozzák a hideg vízhez jutást, elzárják a meleg vizet, lakbértartozások esetén pedig a teherviselő képességüknek megfelelő alacsonyabb komfortfokozatú bérlakásba költöztetik őket” – közölte a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik